Trei locuințe afectate de incendiu

Vineri, 02 August 2013Vrancea

Trei locuinte afectate de incendiu | imaginea 1 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 33 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au acţionat în noaptea de 31 iulie spre 1 augus a.c. pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu ce se manifesta la trei locuinţe de pe strada Bujor din municipiul Focşani.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. puţin după miezul nopţii, în jurul orei 00.10, şi imediat au plecat către locul indicat patru echipaje cu patru autospeciale stins incendii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu violenţă, la acoperişurile a trei locuinţe, pe o suprafaţă cumulată de cca. 300 mp. Pompierii militari au acţionat atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea construcţiilor învecinate, deoarece la distanţă mică de obiectivele cuprinse de flăcări erau amplasate alte locuinţe şi anexe gospodăreşti.

Intervenţia pompierilor a fost dificilă, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile din alcătuirea imobilelor, cât şi distanţa mică dintre acestea, riscul extinderii flăcărilor la gospodăriile învecinate fiind ridicat.

Trei locuinte afectate de incendiu | imaginea 2 În urma incendiului au ars acoperişul unei case de locuit, proprietatea numitului Florin G., construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 70 mp, o magazie lipită de locuinţă, construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, articole de îmbrăcăminte şi bunuri de uz casnic depozitate în interior. De asemenea, s-au deteriorat planşeele locuinţei pe cca. 60 mp, pereţii şi obiecte de mobilier din trei camere.

Din cauza distanţei mici dintre imobile şi a densităţii mari de sarcină termică, incendiul s-a propagat la un imobil în construcţie, alipit primei locuinţe afectate de flăcări, proprietatea numitei Paula I., unde au ars cca. 120 mp acoperiş construit din lemn cu învelitoare din tablă şi izolaţia exterioară pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, cât şi la proprietatea numitei Niţa H. unde a ars astereala acoperişului unei locuinţe, construit din lemn şi învelit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt considerabile. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, un scurtcircuit electric a stat la baza producerii acestui eveniment.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.