Vârful Toroioaga în flăcări

Joi, 08 August 2013Maramureș

Varful Toroioaga in flacari | imaginea 1 Pompierii maramureşeni au început joi, 8 august a.c., lupta cu un incendiu de pădure izbucnit în apropiere de Borşa, în zona vârfului Toroioaga, la o altitudine de circa 1500 de metri. Din primele estimări ale pompierilor aflaţi la faţa locului, incendiul a cuprins o suprafaţă de circa 4 hectare.

La localizarea şi lichidarea incendiului, care afectează litiera şi coronamentul arborilor, acţionează echipaje ale Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus şi Gărzii nr.2 de Intervenţie Borşa, din cadrul aceleiaşi subunităţi.

Operaţiunile sunt coordonate la faţa locului de către lt.col. Ioniţă Sîrb, prim adjunct al inspectorului şef, care s-a deplasat în zonă împreună cu 30 de pompieri. Acestora li s-au alăturat 50 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Maramureş şi voluntari din oraş, conduşi de către Iacob Andreica, directorul tehnic al Direcţiei. Forţele participante beneficiază şi de sprijinul deosebit al autorităţilor locale.

Varful Toroioaga in flacari | imaginea 2 La intervenţie participă şi Ioan Timiş, viceprimarul oraşului Borşa. Misiunea de limitare şi stingere a incendiului se desfăşoară cu dificultate din cauza terenului accidentat.

Col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş a survolat miercuri, 7 august a.c., într-un zbor de recunoaştere, zona afectată de flăcări, cu un avion uşor pus la dispoziţie datorită sprijinului conducerii Aeroportului Internaţional Baia Mare şi a Aeroclubului României.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.