15 persoane evacuate în urma unui incendiu la un bloc din Șoseaua Colentina

Miercuri, 04 Septembrie 2013București

15 persoane evacuate in urma unui incendiu la un bloc din Soseaua Colentina | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al Municipiului Bucureşti a intervenit luni, 2 septembrie a.c., pentru evacuarea a 15 persoane surprinse de un incendiu produs la etajul al optulea al unui bloc de locuit, în şoseaua Colentina din sectorul 2 al Capitalei.

S-au întreprins operaţiuni de evacuare a persoanelor surprinse de incendiu la etajele superioare, care se aflau în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza fumului dens care a inundat casa scării. Două din victimele evacuate au fost expuse la fum şi au necesitat transportul la unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri medicale, astfel: un copil la Spitalul „Grigore Alexandrescu” şi un bărbat la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Incendiul a izbucnit de la tabloul electric al unui apartament, manifestându-se cu flacără deschisă şi degajări mari de fum. Pentru lichidarea incendiului s-a acţionat cu cinci autospeciale cu apă şi spumă iar patru echipaje de prim ajutor au asigurat asistenţa medicală persoanelor evacuate.

De menţionat faptul că este al doilea astfel de eveniment, în decurs de o săptămână, care a presupus evacuarea unui număr mare de persoane. Situaţia de urgenţă s-a produs în data de 26 august a.c,, în aleea Cumidava şi a implicat evacuarea a 20 de persoane din cauza fumului degajat de incendiul care s-a manifestat în interiorul unui apartament, la etajul unu al unui bloc de locuit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.