Autocar răsturnat în urma unui accident rutier

Vineri, 20 Septembrie 2013Vâlcea

Autocar rasturnat in urma unui accident rutier | imaginea 1 Două persoane au decedat, iar alte 5 au fost rănite în urma unui accident rutier, petrecut joi, 19 septembrie a.c. pe DN 2 – E 85 în localitatea Călimăneşti, în urma căruia un autocar cu 77 persoane s-a răsturnat.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul I.S.U. - S.A.J. prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 02.50, iar la faţa locului s-au deplasat imediat patru ambulanţe S.M.U.R.D., o autospecială pentru descarcerare, cinci ambulanţe S.A.J. şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Mărăşeşti.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la locul indicat, a fost identificată o persoană decedată, o alta care se afla în stare gravă, iar alţi cinci pasageri erau răniţi uşor. Persoana care se afla în stare gravă a fost preluată de un echipaj S.A.J. şi transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească, însă, din nefericire, nu a supravieţuit. Alte trei persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, starea lor fiind stabilă, leziunile suferite nepunându-le viaţa în pericol. Echipajele de prim ajutor au acordat asistenţă medicală şi altor două persoane care au refuzat transportul la spital, consultaţi din punct de vedere medical fiind, de fapt, toţi pasagerii.

Autocar rasturnat in urma unui accident rutier | imaginea 2 Echipajul de descarcerare a acţionat atât pentru scoaterea persoanei în stare gravă, cât şi pentru degajarea trupului neînsufleţit, ceilalţi pasageri reuşind să părăsească autocarul prin parbrizul acestuia şi geamurile laterale. Din fericire, pasagerii care au rămas la locul producerii accidentului sunt în stare bună şi au fost preluaţi de un autobuz pus la dispoziţie prin intermediul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Adjud şi transportaţi într-un loc unde li s-a asigurat cazarea până când reprezentanţii Consulatului Ucrainei vor identifica cea mai bună soluţie pentru a-i duce la destinaţie. Până la sosirea autobuzului, pompierii militari au oferit pături călătorilor şi au urcat copiii în autospeciale pentru a se încălzi.

În autocar se aflau 77 persoane care circulau pe ruta Bulgaria-Ucraina, iar autovehiculul era înmatriculat în Bulgaria, cei trei şoferi având aceeaşi naţionalitate.

Autocar rasturnat in urma unui accident rutier | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.