Doi bărbaţi au fost îngropaţi de un mal de pământ

Duminică, 29 Septembrie 2013Ialomița

Doi barbati au fost ingropati de un mal de pamant | imaginea 1 Un muncitor a decedat, iar altul a fost rănit, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei. Bărbaţii executau săpături la o adâncime de aproximativ patru metri pentru o reţea de canalizare, în oraşul Ţăndărei, când un mal de pământ s-a surpat peste ei. Evenimentul s-a produs joi, 26 septemrbie a.c., în jurul orei 11.30, iar la faţa locului s-au deplasat de urgenţă două echipaje de pompieri, de la Ţăndărei şi Slobozia, şi un echipaj de prim ajutor calificat SMURD.

Sosiţi la faţa locului, aceştia au început să sape într-o zonă indicată de un martor, iar în scurt timp au dat peste casca unuia dintre bărbaţi. În timp ce un echipaj de pompieri săpa pentru salvarea celui găsit, un alt echipaj a început căutările celui de-al doilea muncitor, acoperit şi acesta în totalitate de pământ. După mai bine de două ore, primul bărbat, în vârstă de 53 de ani, a fost salvat, acesta fiind scos din şanţ şi predat unui echipaj de ambulanţă, care l-a transportat la un elicopter SMURD. Pompierii au continuat săpăturile, iar după alte 45 de minute au ajuns şi la cel de-al doilea bărbat, însă pentru acesta nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decedat de către un echipaj al Serviciului de Ambulaţă.

Doi barbati au fost ingropati de un mal de pamant | imaginea 2 Intervenţia pompierilor a durat aproape cinci ore, fiind extrem de dificilă din cauza adâncimii foarte mari a şanţului, între patru şi şase metri, şi a spaţiului foarte îngust. De asemenea, salvatorii au fost nevoiţi să consolideze cele două maluri cu materialele din dotare şi cu cele găsite la faţa locului, pentru a preveni o altă surpare a malului, care ar fi pus în pericol atât viaţa bărbatului salvat, cât şi pe cele ale salvatorilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.