Gospodărie în flăcări

Luni, 09 Septembrie 2013Bihor

Gospodarie in flacari | imaginea 1 Sâmbătă, 7 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, un incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Izvoarele, comuna Viişoara, a alertat echipajele Detaşamentului de Pompieri Marghita. În urma executării recunoaşterii, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent la două construcţii anexe din cadrul gospodăriei, amplasate în imediata apropiere a casei, existând pericolul extinderii flăcărilor la aceasta.

Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, dispozitivul adoptat vizând localizarea incendiului şi protecţia locuinţei. Acţiunea de stingere a fost îngreunată de lipsa surselor de apă, alimentarea efectuându-se în navetă din comuna Viişoara, precum şi de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în construcţiile afectate (o şură şi un adăpost de animale), ce au favorizat dezvoltarea pe timpul arderii a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum ce a redus mult vizibilitatea. Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars circa 50 tone fân şi aproximativ 2000 kilograme îngrăşământ chimic, depozitate în şură şi o suprafaţă de circa 90 metri pătraţi din acoperişul grajdului, respectiv circa 50 metri pătraţi din acoperişul şurii. Pompierii militari au reuşit să salveze casa şi adăpostul de animale din cadrul gospodăriei, precum şi 14 animale ( două vaci, doi porci şi zece purcei) pe care le-au evacuat din grajdul cuprins de flăcări. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit provocat de un cablu electric neizolat corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.