Incendiu la acoperișul unei locuințe

Marți, 17 Septembrie 2013Vrancea

Incendiu la acoperisul unei locuinte | imaginea 1 Patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 16 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au acţionat în seara zilei de luni, 16 septembrie a.c. pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu ce se manifesta la locuinţa Mirelei P., situată pe strada Griviţa din oraşul Panciu.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul I.S.U. - S.A.J. prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 20.00, iar la faţa locului s-au deplasat imediat două autospeciale de stins incendii din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu, în sprijinul acestora deplasându-se şi alte două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Focşani.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la locul indicat, incendiul se manifesta la acoperişul unei locuinţe şi al unor anexe alipite acesteia, pe o suprafaţă totală de cca. 220 mp. Datorită intervenţiei operative, flăcările au fost lichidate în limitele găsite, împiedicându-se propagarea acestora la gospodăriile învecinate, amplasate în imediata apropiere. În urma incendiului, au ars astereala din lemn a acoperişurilor, învelite cu tablă şi plăci de azbociment, aproximativ 1 tonă lucernă depozitată în podul unei anexe, bunuri de uz casnic din patru camere şi s-au deteriorat planşeele pe o suprafaţă de cca. 100 mp.

În momentul izbucnirii incendiului, în locuinţă de aflau două persoane, una dintre acestea, o femeie în vârstă de 63 ani, a suferit un atac de panică şi a fost preluată de un echipaj S.A.J. Vrancea şi transportată la spital, însă, din fericire, starea ei nu a fost gravă. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui canal de fum neprotejat sau neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.