Lovituri reactive asanate de pirotehnicienii I.S.U. Hunedoara, în localitatea Călan

Luni, 30 Septembrie 2013Hunedoara

Lovituri reactive asanate de pirotehnicienii ISU Hunedoara  in localitatea Calan | imaginea 1 Echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara a participat, în localitatea Călan, la o misiune de asanare a muniţiei rămasă neexplodată din al doilea război mondial.

Elementele de muniţie au fost descoperite pe zona verde din apropierea unui bloc de locuinţe din oraşul Călan. Pirotehnicienii au identificat muniţiile stabilind că este vorba despre 2 lovituri reactive, tip PG2, inactive, având o lungime de aproximativ 50 de centimetri.

Pirotehnicienii au ridicat elementele de muniţie, în condiţii de siguranţă, şi apoi le-au transportat într-un depozit securizat. Loviturile reactive, alături de alte elemente de muniţie descoperite pe teritoriul judeţului Hunedoara, vor fi distruse, în perioada următoare, în cadrul unei operaţiuni organizate de pirotehnicienii inspectoratului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.