Pompierii militari au salvat cinci persoane care locuiau la etajul 4 al unui imobil

Luni, 09 Septembrie 2013Călărași

Pompierii militari au salvat cinci persoane care locuiau la etajul 4 al unui imobil | imaginea 1 Două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi au intervenit pe strada Muşeţelului din municipiu, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unui apartament situat la etajul 4 al blocului J 30. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei candele lăsate nesupravegheate.

Dumnică, 8 septembri a.c., ora 12.23, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Muşeţelului, la etajul al patrulea al imobilului J 30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul holului unui apartament, proprietate individuală, aparţinând Mariei F şi lui Valentin S.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi foarte mult fum la nivelul unui apartament, cantitatea mare de fum degajată inundând şi casa scărilor şi apartamentele învecinate de pe palier. Pompierii au intervenit concomitent pentru stingerea incendiului şi pentru salvarea mai multor persoane care locuiau în respectivul imobil (3 adulţi şi doi copii), care au suferit atac de panică, unii dintre aceştia acuzând şi faptul că au fost intoxicaţi cu fum. Au fost de asemenea evacuaţi mai mulţi locatari pentru a se elimina şi alte riscuri.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei candele lăsată nesupravegheată în holul locuinţei, în apropierea mai multor elemente combustibile (materiale plastice), incendiul propagându-se şi la alte bunuri aflate în imediata apropiere.

Pompierii militari au salvat cinci persoane care locuiau la etajul 4 al unui imobil | imaginea 2 Două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere de capacitate mărită şi o autospecială de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 10 minute. În urma incendiului au ars: materiale textile, aparatură electrocasnică şi au fost degradate din cauza fumului gros emanat de ardere: zugrăveli, pereţi şi alte bunuri materiale de pe tot palierul.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 5.000 de lei, echipajele profesioniste de stingere reuşind să salveze locuinţa proprietarului şi alte trei învecinate, cât şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei. Toate persoanele afectate de incendiu au primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD şi a echipajelor S.A.J., care au fost alertate să se deplaseze la locul intervenţiei, astfel că la momentul lichidării arderii, atât cei trei adulţi, cât şi cei doi copii se aflau în afara oricărui pericol.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.