Bucătărie cuprinsă de flăcări

Vineri, 04 Octombrie 2013Călărași

Bucatarie cuprinsa de flacari | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au acţionat pe raza localităţii Gâldău, comuna Jegălia, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent şi cu fum dens la bucătăria unei locuinţe. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a lăsat soba nesupravegheată, fiind astfel posibilă căderea jarului pe covor. Pompierii profesionişti au reuşit în acest caz să salveze bunuri în valoare de aproximativ 50.000 de lei şi au eliminat în timp optim riscul de propagare a arderii la alte bunuri materiale

Joi, 3 octombrie a.c., ora 06.36, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Gâldău, comuna Jegălia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul bucătăriei unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui Florin M. La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul bucătăriei. Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului de către pompieri militari, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului (Florin M.), care a lăsat soba nesupravegheată, fiind astfel posibilă căderea jarului, ce a aprins un covor, arderea extinzându-se la celelalte materiale textile.

Echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea s-au deplasat la această intervenţie, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 40 de minute. În urma incendiului au ars: elemente din lemn din structura acoperişului, elemente de mobilier, o butelie, circa 150 kg materiale textile şi materiale plastice, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 10.000 de lei, echipajele profesioniste de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Pompierii militari au limitat posibilitatea extinderii incendiului la celelalte camere şi bunuri materiale aflate în imediata apropiere, printr-o intervenţie promptă şi eficientă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.