Incendiu generat de o lumânare lăsată aprinsă lângă materiale combustibile

Joi, 10 Octombrie 2013Botoșani

Incendiu generat de o lumanare lasata aprinsa langa materiale combustibile | imaginea 1 Un apartament situat la etajul IV al unui bloc de pe strada Primăverii din municipiul Botoşani a fost distrus parţial într-un incendiu izbucnit, în dimineața zilei de miercuri, 9 octombrie a.c., cel mai probabil, de la o lumânare lăsată aprinsă lângă materiale combustibile. Proprietara imobilului susţine că a aprins o lumânare în sufragerie, după care a plecat la piaţă. Când s-a întors acasă, toate bunurile din cameră ardeau.

A încercat să stingă incendiul, însă eforturile au fost zadarnice, întrucât acesta se propaga cu repeziciune. Speriată, femeia a solicitat sprijinul pompierilor.

Alarma s-a dat puţin după ora 08.00. Spre locul indicat s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţii şi salvare de la înălţime.

Incendiu generat de o lumanare lasata aprinsa langa materiale combustibile | imaginea 2 La sosirea gărzii de intervenţie, pe geamurile apartamentului ieşea un fum negru, înecăcios, semn al arderii incomplete. Acelaşi fum înecăcios era şi pe casa scării, la nivelul etajelor superioare. Salvatorii au intervenit pentru stingerea incendiului, atât prin exterior, cu ajutorul autoscării, cât şi prin interior.

Incendiul a fost stins în mai puţin de 30 de minute, înainte ca flăcările să se extindă şi la bunurile din celelalte încăperi ale apartamentului. Pagubele au fost estimate la cca. 70.000 lei. Prin intervenţia pompierilor au fost salvate bunuri în valoare de 400.000 lei.

Incendiu generat de o lumanare lasata aprinsa langa materiale combustibile | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.