Incendiu în localitatea Cotu Băii

Sâmbătă, 05 Octombrie 2013Suceava

Incendiu in localitatea Cotu Baii | imaginea 1 Joi, 3 octombrie a.c., ora 18:35, cinci echipaje ale Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Cornu Luncii şi Vadu Moldovei au intervenit cu opt autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Cotu Băii, comuna Fântâna Mare.

Forţelor participante li s-a alăturat inspectorul şef, col. Dan Hoffman, cu Grupa operativă a inspectoratului pompierilor suceveni, care a preluat conducerea misiunii de localizare şi stingere a flăcărilor.

La sosirea pompierilor, ardeau casa de locuit şi trei anexe gospodăreşti, corp comun, toate construite din lemn şi acoperite cu şindrilă, existând pericolul de propagare a focului la bucătăria de vară şi două locuinţe aflate la o distanţă foarte mică de focar. Deoarece proprietarul nu se afla acasă, incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere.

Incendiu in localitatea Cotu Baii | imaginea 2 Flăcările au afectat locuinţa P+1, pe o suprafaţă de 140 metri pătraţi, garajul, pe 20 metri pătraţi, adăpostul de animale, pe 72 metri pătraţi, o anexă, pe 18 metri pătraţi, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, alte bunuri şi documente de proprietate şi personale. S-au degradat centrala termică, un boiler şi pereţii portanţi de la două camere ale locuinţei, pe aproximativ 20 metri pătraţi.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:10. Focul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic, din cauza coşului de evacuare a fumului (un burlan metalic) neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Pompierii au salvat bucătăria de vară, mai multe bunuri casnice şi cele două locuinţe învecinate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.