Incendiu la un depozit de rumeguş

Vineri, 04 Octombrie 2013Harghita

Incendiu la un depozit de rumegus | imaginea 1 Joi, 3 octombrie a.c., la ora 15.24, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la depozitul de rumeguş al unei societăţi comerciale cu profil de fabricare de elemente de dulgherie şi tâmplărie din municipiul Gheorgheni, strada Kossuth Lajos.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje (un ofiţer şi 7 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor, ardea depozitul de rumeguş pe o suprafaţă de aproximativ 170 mp, incendiul propagându-se prin turbină la ciclonul de rumeguş cu o capacitate totală de aproximativ 250 mc. S-au cerut în sprijin forţe şi mijloace din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Lăzarea, Joseni şi Gheorgheni (28 pompieri civili cu 3 autospeciale de intervenţie), precum şi un alt echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Gheorgheni (un ofiţer şi 5 subofiţeri), care, în cooperare cu 6 cetăţeni şi 6 salariaţi, au acţionat pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 2210. În urma incendiului au ars: depozitul de rumeguş, din scândură, pe o suprafaţă de aproximativ 170 mp, acoperişul, din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa 190 mp şi aproximativ 100 mc rumeguş din interiorul ciclonului. Cauza probabilă a incendiului a fost scânteile mecanice produse de motorul cu turbină pentru evacuarea rumeguşului, ce a dus la aprinderea acestuia.

Incendiu la un depozit de rumegus | imaginea 2 Vineri, 4 octombrie, a.c., în jurul orei 09.00, un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Gheorgheni (un ofiţer şi 7 subofiţeri) cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă s-a deplasat la locul incendiului pentru asigurarea măsurilor de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă, deoarece s-a dispus golirea în totalitate a ciclonului de rumeguş, pentru evitarea riscului reaprinderii unor focare ascunse. Tot în cursul zilei de astăzi, vor fi evaluate pierderile materiale, precum şi bunurile salvate în urma intervenţiei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.