Intervenţii la inundaţii

Miercuri, 02 Octombrie 2013Călărași

Interventii la inundatii | imaginea 1 Echipaje specializate de intervenţie ale I.S.U. Călăraşi au acționat în oraşele Călăraşi şi Budeşti, pentru evacuarea apei din mai multe anexe gospodăreşti, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval lung de timp. Prin intervenţia lor eficientă, pompierii militari au reuşit să salveze până la acest moment, bunuri materiale în valoare de aproximativ 350.000 de lei, limitând în timp optim posibilitatea inundării locuinţelor mai multor cetăţeni din oraşele Călăraşi şi Budeşti

Echipaje specializate de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate prin apelul unic de urgenţă 112, să acţioneze, începând de luni, 30 septembrie a.c., ora 10.47, pe raza localităţii Budeşti, pe străzile: Oituz, 1907, Avram Iancu şi Independenţei, pentru evacuarea apei din 7 gospodării cetăţeneşti, iar în municipiul Călăraşi, de marți, 1 octombrie a.c., ora 04.00, pe străzile: Andrei Şaguna, Ecaterina Teodoroiu, Miron Costin, Aleea Garajului şi Eremia Grigorescu, pentru evacuarea apei din 6 anexe gospodăreşti.

Trebuie menţionat şi faptul că exista pericolul ca mai multe locuinţe, care erau construite din chirpici (pământ), să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă prin intervenţii eficiente, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate.

Interventii la inundatii | imaginea 2 Echipajele de pompieri profesionişti s-au deplasat la solicitări cu autospeciale şi motopompe şi au acţionat pentru evacuarea apei timp de aproximativ 18 ore în oraşul Budeşti, iar în Călăraşi intervenţiile au demarat în jurul orei 4.00 şi continuă până când toţi cetăţenii şi bunurile lor materiale se vor afla în afara pericolului.

Au fost salvate de către pompierii militari bunuri materiale în valoare de aproximativ 350.000 de lei, nefiind înregistrate pagube materiale până la această oră.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.