Două gospodării cuprinse de flăcări

Miercuri, 20 Noiembrie 2013Vrancea

Doua gospodarii cuprinse de flacari | imaginea 1 Patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă au acţionat pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la două gospodării din localitatea Păuleşti, în dimineaţa zilei de luni, 18 noiembrie a.c.

Evenimentul a fost anunţat prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., în jurul orei 04.40. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a acţionat cu patru autospeciale de stins incendii, trei din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra şi una de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tulnici.

La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta la două locuinţe şi anexe gospodăreşti, pe o suprafaţă totală de cca. 200 mp. Pompierii au acţionat atât pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor, cât şi pentru protejarea celorlalte imobile ale gospodăriilor amplasate în apropiere.

Doua gospodarii cuprinse de flacari | imaginea 2 În urma incendiului au ars acoperişul locuinţei lui Costică C., construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 90 mp, bunuri de uz casnic şi gospodăresc din interior, cât şi două anexe gospodăreşti. Proprietarul a declarat că în urma incendiului au ars documentele sale personale şi banii pe care îi păstra în locuinţă (750 euro şi 2000 lei). De la casa acestuia, din cauza vântului şi a distanţei mici dintre imobile, incendiul s-a propagat şi la gospodăria vecinului, Vasile S. Aici au ars acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 110 mp, bunuri de uz casnic şi gospodăresc, cât şi o anexă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, salvându-se o parte a locuinţei la care s-a propagat incendiul şi împiedicându-se extinderea la gospodăriile învecinate.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra, însă, din fericire, nu au fost persoane care să necesite asistenţă medicală. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs în bucătăria primei locuinţe, din cauza unei lumânări aprinse nesupravegheate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.