Incendiu de proporții în Petriş

Miercuri, 27 Noiembrie 2013Bistrița-Năsăud

Incendiu de proportii in Petris | imaginea 1 Dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat miercuri dimineaţa, 27 noiembrie a.c., la ora 03.27, despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Petriş. Două echipaje ale pompierilor militari bistriţeni, cu autospeciale de lucru cu apă şi spumă, sprijiniţi de pompierii voluntari din localitate, s-au îndreptat de urgenţă la locul solicitării.

În urma mai multor reveniri, dispeceratul integrat a fost informat că, din cauza distanţei mici dintre imobile, incendiul s-a propagat de la anexele gospodăreşti la casa de locuit.

În urma recunoașterii, pompierii militari au constatat că incendiul a fost observat târziu şi se manifesta violent, cu flacără deschisă, înaltă de câţiva metri, la acoperişul casei de locuit şi la anexele gospodăreşti aferente, construite din material lemnos. Pompierii militari s-au luptat cu flăcările mai bine de 4 ore, interval în care a fost localizat şi lichidat incendiul, limitată extinderea flăcărilor la încăperile de locuit şi evacuate bunurile materiale din camerele locuinţei.

Incendiu de proportii in Petris | imaginea 2 În urma incendiului, a fost afectată casa de locuit în proporţie de 60 %, au ars anexele gospodăreşti construite din lemn (o şură şi un grajd alipite), o maşină de colectat lapte şi mai multe utilaje amplasate în apropierea focarelor.

Paramedicii au acordat asistenţă medicală, la locul intervenţiei, unei femei în vârstă de 70 de ani care a suferit un atac de panică, neimpunându-se transportul acesteia la spital.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.