Incendiu la un depozit de furaje

Luni, 25 Noiembrie 2013Suceava

Incendiu la un depozit de furaje | imaginea 1 Luni, 25 noiembrie a.c., ora 0:38, Garda de Intervenţie Solca şi Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Arbore şi Cajvana, cu cinci autospeciale de stins şi trei utilaje cu încărcătoare frontale, au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, în satul Clit, comuna Arbore.

Clădirea aparţine primăriei comunale, iar spaţiul este închiriat de către Liviu P. La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul clădirii şi o şiră formată din baloţi de fân, existând pericolul de propagare la un adăpost de animale şi alte bunuri depozitate în apropiere.

Flăcările au fost localizate în timp scurt însă, din cauza cantităţii foarte mari de fân, care trebuie răscolit pentru a nu reizbucni focul, intervenţia de stingere a incendiului s-a întins pe o perioadă de mai multe ore. La ora transmiterii acestei informări pompierii militari alături de cei voluntari continuă eforturile în vederea lichidării ultimelor focare.

Incendiu la un depozit de furaje | imaginea 2 Au ars aproximativ 910 metri pătraţi din acoperişul construcţiei (pe structură de beton şi învelitoare din azbociment, în suprafaţă totală de 1.400 metri pătraţi), 150 de baloţi de paie (aproximativ 60 de tone de fân) şi circa o tonă de porumb. S-au degradat alţi 150 de baloţi de paie.

Cel mai probabil, cauza izbucnirii flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. În ciuda violenţei cu care s-a manifestat incendiul, pompierii au salvat adăpostul de animale, restul depozitului de furaje, aproximativ 10 tone de fân, 15 tone de ştiuleţi de porumb, un banzic (utilaj pentru debitat lemn), o volă şi alte bunuri. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.