Accident feroviar între localităţile Praid şi Sovata

Joi, 05 Decembrie 2013Harghita

Accident feroviar intre localitatile Praid si Sovata | imaginea 1 Miercuri, 4 decembrie a.c., la ora 7.19, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre producerea unui accident feroviar între localităţile Praid şi Sovata, la trecerea la nivel cu calea ferată pe DN 13A km 38+100m, la o distanţă de circa 120 m de limita cu judeţul Mureş.

O autoutilitară, înmatriculată în judeţul Argeş, a intrat în coliziune cu trenul regio nr. 14630, format din două vagoane, care circula pe relaţia Praid – Târnăveni. Şoferul autoutilitarei, Z.I., în vârstă de 52 de ani, din comuna Mărăcineni, judeţul Argeş, a rămas încarcerat şi prezenta posibile fracturi la membrele inferioare.

Accident feroviar intre localitatile Praid si Sovata | imaginea 2 La faţa locului s-au deplasat Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Praid şi Sovata (13 pompieri civili cu două autospeciale de intervenţie), un echipaj SMURD Sovata cu o ambulanţă şi un echipaj (un ofiţer şi 5 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Echipajele de intervenţie au acţionat pentru descarcerarea victimei şi transportul acesteia la Spitalul Cilinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, precum şi pentru degajarea părţii carosabile.

În urma accidentului, circulaţia feroviară pe relaţia Praid – Sovata a fost blocată. Trenul regio nr. 14630 a fost avariat în partea dreaptă faţă, în jurul orei 9,00 echipajele CFR reuşind repunerea pe şine a trenului, care a deraiat. Cei aproximativ 10 călători, care se aflau în tren în momentul producerii accidentului, nu au fost răniţi şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Circulaţia rutieră pe DN 13A a fost reluată pe ambele sensuri în jurul orei 10.30.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.