Două incendii au mistuit mai multe anexe şi un adăpost de animale

Miercuri, 18 Decembrie 2013Hunedoara

Doua incendii au mistuit mai multe anexe si un adapost de animale | imaginea 1 În dimineața zilei de luni, 16 decembrie a.c., în jurul orei 4.00, pompierii Detaşamentului din Hunedoara au fost alertaţi de un apel la 112, care sesiza producerea unui incendiu la un adăpost de animale situat în satul Bunila.

Echipajul de pompieri cu o autospecială complexă de intervenţie a înaintat cu greu pe drumul judeţean, care face legătura între Hunedoara şi Bunila, pe care se circulă în condiţii de iarnă.

De altfel, pompierii au fost nevoiţi să lase autospeciala la o distanţă de un kilometru şi jumătate de locul în care se manifesta incendiul, din cauza drumului de acces îngust şi în pantă. După ce au parcurs pe jos distanţa de la autospecială la adăpostul incendiat, purtând motopompe manuale şi furtunuri, pompierii au avut surpriza neplăcută să constate că fântâna aflată în apropiere era secată. Echipele de intervenţie au reuşit să limiteze, cu ajutorul zăpezii, propagarea incendiului la 4 căpiţe de fân care se aflau în imediata apropiere a unui grup de case.

Doua incendii au mistuit mai multe anexe si un adapost de animale | imaginea 2 În incendiu a ars în totalitate adăpostul de animale, construit din lemn de aproximativ 50 de metri patraţi, în care se aflau doi cai şi o vaca. Din nefericire animalele nu au putut fi salvate. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit la reţeaua electrică.

Două echipaje de la Staţia de pompieri Brad, cu două autospeciale de intervenţie, au acţionat în dimineața aceleași zile de luni, 16 decembrie a.c., în jurul orei 6.00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă în localitatea Zdrapţi, comuna Crişcior.

Incendiul se manifesta la anexe gospodăreşti şi acoperişul acestora pe o suprafaţa de peste 100 metri patraţi, precum şi la elementele din lemn ale acoperişului casei. Intervenţia promptă a pompierilor a dus la izolarea incendiului înainte de a se extinde la întreaga locuinţă. Cauza probabilă de generare a incendiului este un scurtcircuit produs într-una dintre anexe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.