Incendiu la liceu

Duminică, 22 Decembrie 2013Bihor

Incendiu la liceu | imaginea 1 În cursul zilei de vineri, 20 decembrie a.c., în jurul orei 12.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a fost anunţat, prin sistemul unic 112, despre producerea unui incendiu la mansarda unui imobil aparţinând unui liceu situat pe strada Nicolae Şova din municipiul Oradea.

La locul indicat de apelant au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială pentru lucru la înălţimi din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, precum şi două echipaje SMURD (echipajul de paramedici al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă).

La locul intervenţiei s-a deplasat personalul din comanda inspectoratului, operaţiunile de intervenţie fiind coordonate de inspectorul şef, General de brigadă dr.Baş Ioan. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la mansarda unei clădiri, într-o încăpere amenajată ca depozit de materiale. După efectuarea recunoaşterii, echipajele de pompieri au acţionat atât din exterior, cu ajutorul autospecialei pentru lucru la înălţime, cât şi din interiorul clădirii, reuşind să localizeze şi să lichideze incendiul în aproximativ 15 minute.

Intervenţia a fost una dificilă, ca urmare a lucrului la înălţime (circa 15 m) şi a cantităţii mari de fum degajate. Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de jocul copiilor cu focul, au ars materiale de construcţii (vată minerală, plăci rigips), 20 bucăţi aparate radio şi cinci monitoare de calculator. Din fericire, nu au existat victime, cele aproximativ 150 de persoane aflate în clădire în momentul izbucnirii incendiului autoevacuându-se în timp util.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.