Intervenţie la incendiu în comuna Plătăreşti

Marți, 03 Decembrie 2013Călărași

Interventie la incendiu in comuna Plataresti | imaginea 1 Două echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au acţionat timp de trei ore în dimineața zilei de marți, 3 decembrie a.c., pe raza localităţii Plătăreşti, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul unei întreprinderi individuale.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

În urma incendiului au ars un atelier de tâmplărie şi un magazin mixt, înregistrându-se pagube în valoare de circa 200.000 de lei

Marți, 3 decembrie a.c., ora 07.53, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Plătăreşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei întreprinderi individuale, proprietate privată, aparţinând lui Gheorghe T.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la atelierul de mobilă şi la magazinul mixt de lângă acesta. Trebuie de asemenea menţionat că în atelier se găseau la momentul producerii incendiului mai multe materiale combustibile, lemn, pal, lacuri şi altele, care au favorizat arderea şi extinderea rapidă a acesteia.

Interventie la incendiu in comuna Plataresti | imaginea 2 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza. coşului de evacuarea a fumului, deteriorat şi amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (APCA şi IVECO), acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 3 ore.

În urma incendiului au ars: atelierul de mobilă în care se aflau mai multe utilaje specifice confecţionării mobilei şi materiale (lemn pal), magazinul alimentar mixt, în care se aflau produse alimentare şi nealimentare, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 200.000 de lei.

Pompierii militari au limitat printr-o intervenţie eficientă posibilitatea extinderii incendiului la locuinţele şi la celelalte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, salvând bunuri în valoare de circa 350.000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.