O bătrână și câinele ei, victime ale unui incendiu

Marți, 10 Decembrie 2013Călărași

O batrana si cainele ei  victime ale unui incendiu | imaginea 1 În dimineaţa zilei de duminică, 8 decembrie a.c., ora 07.43, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să intervină la un incendiu soldat cu o victimă în localitatea Rasa.

În urma incendiului, o femeie în vârstă de 87 de ani şi-a pierdut viaţa, trupul acesteia fiind găsit carbonizat în dormitorul casei, de către pompierii militari.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Vineri, 8 decembrie a.c., ora 07.43, un echipaj specializat de stingere şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Rasa, comuna Grădiştea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe, situată pe strada principală.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta foarte violent şi cu fum dens la nivelul întregii locuinţe, în dormitorul casei fiind identificată o persoană decedată, carbonizată, femeie, Marina O., în vârstă de 87 de ani. Lângă trupul carbonizat al acesteia a fost găsit şi un câine, de asemenea ars. Cei doi se aflau într-un colţ al dormitorului, în apropiere de uşă.

O batrana si cainele ei  victime ale unui incendiu | imaginea 2 Din cauza incendiului puternic acoperişul casei s-a prăbuşit. În sprijinul echipajelor prezente la faţa locului şi a voluntarilor din cadrul S.V.S.U. Grădiştea a fost solicitat încă un echipaj al Detaşamentului de pompieri Călăraşi, care a sosit rapid.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile (din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, grinzile care erau în apropierea acestuia s-au aprins, generând arderea, care s-a extins cu repeziciune).

Două echipaje specializate de stingere şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, SCANIA, o autospecială SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 35 de minute.

În urma incendiului a ars întreaga locuinţă construită pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, elemente de mobilier, materiale textile şi aparatură electrocasnică, valoarea pagubelor materiale fiind estimată la suma de 30.000 de lei..

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.