Pensiune în flăcări

Duminică, 15 Decembrie 2013Călărași

Pensiune in flacari | imaginea 1 Patru echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au acţionat pe parcursul dimineții de duminică, 15 decembrie a.c., timp de aproximativ 3 ore, în apropierea municipiului Călăraşi, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu fum dens la nivelul acoperişului unei clădiri de pe domeniul privat aparţinând unei societăţi comerciale.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza unui conductor electric defect. În urma incendiului s-au înregistrat pagube materiale în sumă de 250.000 lei, echipajele profesioniste de pompieri reuşind să salveze mai multe bunuri materiale în valoare de aproximativ 2.500.000 de lei

Duminică, 15 decembrie a.c., ora 06.37, patru echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze în apropierea municipiului Călăraşi, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la nivelul acoperişului unei clădiri, pe domeniul privat al unei societăţi comerciale. La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul acoperişului din tablă tip „Lindab”.

Pensiune in flacari | imaginea 2 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs la nivelul unui conductor electric defect. Patru echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi, sub conducerea inspectorului şef al ISU Călăraşi, s-au deplasat la această intervenţie, cu 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 2 ore şi 42 de minute. În urma incendiului au ars: acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 750 mp,grinzi de susţinere din lemn şi astereală din lemn, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 250.000 de lei.

Pompierii militari au evacuat în totalitate bunurile aflate în interiorul clădirii şi au limitat printr-o intervenţie eficientă posibilitatea extinderii incendiului la clădirile aflate în imediata apropiere. Valoarea bunurilor salvate se ridică la suma de aproximativ 2.500.000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.