10 persoane evacuate pe calea aerului

Marți, 28 Ianuarie 2014Vrancea

10 persoane evacuate pe calea aerului | imaginea 1 10 persoane au fost evacuate în cursul după-amiezii de luni, 27 ianuarie a.c., din localităţile de domiciliu cu ajutorul unui elicopter al Ministerului Afacerilor Interne şi predate echipajelor de ambulanţă care le vor transporta la unităţile spitaliceşti şi la centrul de dializă.

Trei dintre acestea necesitau asistenţă medicală, iar şapte trebuiau să urmeze tratament la centrul specializat de dializă din municipiul Focşani. O femeie gravidă, la termen, din localitatea Băleşti şi un copil în stare febrilă de 5 ani, împreună cu mama lui, din satul Bogza, comuna Sihlea, au fost preluate de elicopterul IGAv şi transportate la ambulanţele SMURD şi SAJ care le aşteptau în punctul stabilit din localitatea Dumbrăveni. De asemenea, o persoană în vârstă de 64 ani, care a suferit un traumatism la umăr şi torace după ce a căzut de la înălţime de cca. 3 m, a fost evacuată pe calea aerului din satul Bogza, comuna Sihlea. Persoanele dializate au fost preluate din satele Voetin (3), Sihlea (1), Bogza (1), Caiata (1) din comuna Sihlea, cât şi din localitatea Băleşti (1). Paramedicii de pe ambulanţele SMURD şi SAJ au asigurat asistenţa medicală şi transportul persoanelor care necesitau ajutor medical, iar ambulanţele BGS au transportat, conform protocoalelor încheiate, pacienţii dializaţi.

Pe durata întregii misiuni, acţiunile au fost gestionate şi monitorizate prin dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, structură care a asigurat dispozitivul de intervenţie pentru preluarea pacienţilor de la aeronavă la ambulanţele care îi aşteptau. Astfel că, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Focşani au asigurat măsurile specifice pe durata întregii misiuni cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi 6 salvatori.

10 persoane evacuate pe calea aerului | imaginea 2

Ceai şi alimente pentru conducătorii autovehiculelor staţionate în trafic

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Vrancea sprijină conducătorii autovehiculelor care au staţionat pe DN 2 (E 85) în ultima perioadă din cauza consecinţelor fenomenelor meteo extreme. Pompieri, jandarmi şi poliţişti au oferit în cursul zilei de luni, 27 ianuarie a.c. ceai cald şi alimente.

În jurul orei 10.30, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, dat fiind condiţiile meteo nefavorabile a luat măsura distribuirii unei cantităţi de 40 litri de ceai cald, la aproximativ 300 de persoane aflate în tranzit prin judeţul Vrancea şi staţionate pe centura de ocolire a municipiului Focşani cu autoturisme, autocare cu turişti şi camioane, iar în jurul orei 11.00, poliţiştii adjudeni, cu sprijinul a două societăţi comerciale, au distribuit celor 25 de conducători de autotrenuri ramase ca urmare a fenomenelor meteo extreme în municipiul Adjud o masa caldă, precum şi un ceai cald. De asemenea, alţi 50 conducători auto au primit cu sprijinul poliţiştilor un prânz cald la sediul unui restaurant din municipiul Adjud. De asemenea, în jurul orei 12.00, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, împreună cu voluntari ai Crucii Roşii Vrancea, au distribuit ceai cald persoanelor staţionate cu autovehiculele între localităţile Tişiţa şi Adjud.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.