35 de autovehicule implicate intr-un accident rutier pe A2

Duminică, 26 Ianuarie 2014Călărași

Pompieri dupa o interventie de 7 ore in viscol si ger 35 de autovehicule au fost implicate într-un accident rutier produs pe A2, pe calea II, km 60, soldat cu vătămarea uşoară a mai multor persoane şi avarierea vehiculelor implicate. 30 de pompieri militari şi cinci autospeciale din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acţionat pe parcursul a aproximativ 7 ore pe raza localităţii, pe Autostrada Soarelui, la km 60, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale accidentului rutier în lanţ.

Sâmbătă, 25 ianuarie a.c., ora 11.07, două echipaje de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD, un autocamion de intervenţie şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Secţiei de Pompieri Lehliu Gară au fost solicitate prin intermediul 112, să intervină pe raza localităţii, pe A2, calea II Constanţa – Bucureşti, la km 60, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale unui accident rutier, în care au fost implicate 35 de autovehicule, 7 autotrenuri, 2 autocamioane, 3 microbuze şi 23 de autoturisme.

Echipajele de descarcerare au intervenit rapid, au ajuns în doar câteva minute la locul accidentului, au utilizat echipamentele din dotare, foarfecele şi depărtătorul hidraulic pentru extragerea unei persoane rămase blocate într-un autoturism, respectiva persoană fiind conştientă şi prezentând un traumatism la nivelul membrului superior stâng şi posibil suspiciune de fractură. Victima a fost preluată de un echipaj de prim ajutor şi a fost transportată de urgenţă la spital.

In auto VW se afla persoana incarcerata extrasa de pompier Alte 4 persoane, care prezentau traumatisme uşoare, contuzii şi excoriaţii la nivelul capului şi membrelor au fost preluate de echipajul SMURD şi echipajele S.A.J. prezente la faţa locului şi transportate la spital. Cei 30 de pompieri militari au folosit echipamentele din dotare pentru a decongestiona vehiculele implicate în accident.

În ciuda condiţiilor nefavorabile, viscol, ninsoare abundentă şi temperaturi foarte scăzute, pompieri militari au reuşit să extragă din carambol 11 autovehicule pe care le-au tractat la adăpost în oraşul Lehliu Gară. Toate persoanele aflate în autovehiculele implicate în accident au fost ajutate de pompieri, fiind transportate la casa de cultură din oraşul Lehliu Gară, unde acestora li s-a asigurat adăpost, hrană şi un ceai cald, în respectivul imobil aflându-se la acest moment 150 de persoane.

La locul accidentului au rămas 7 autotrenuri, 2 autocamioane şi 15 autoturisme, în cazul acestora urmând să se intervină imediat ce încetează viscolul, la ora 18.00 toate persoanele implicate în accidentul în lanţ aflându-se în afara oricărui pericol, la adăpost.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.