Căzuţi în „Lacul Mare” de la Dognecea

Duminică, 26 Ianuarie 2014Caraș-Severin

Cazuti in  Lacul Mare  de la Dognecea | imaginea 1 În noaptea de sâmbătă, 18 ianuarie a.c., în jurul orei 23:30, pe numărul unic de urgenţă 112, s-a primit un apel prin care se semnala faptul că un autoturism, în care se aflau patru tineri, a plonjat în Lacul Mare din localitatea Dognecea.

Pompierii militari ai Detaşamentului Reşiţa au plecat imediat cu o autospecială de intervenţie înspre locul indicat şi au aflat că trei dintre tineri au reuşit să se salveze, unul dintre ei fiind dat dispărut.

Cazuti in  Lacul Mare  de la Dognecea | imaginea 2 Însă, din pricina întunericului, acţiunile de căutare-salvare au fost amânate pentru zorii zilei, cu atât mai mult cu cât s-a constatat nevoia intervenţiei scafandrilor. Deoarece Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” nu are scafandrii, aceştia au venit de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Timiş şi Arad, în dimineaţa zilei de duminică, 19 ianuarie a.c..

Până la sosirea lor, pompierii militari au identificat locul unde se afla maşina, cu ajutorul căngilor din barca de salvare. După venirea scafandrilor, a fost scos din apă trupul tânărului care, din nefericire, nu a putut să se salveze. Recuperarea din apă a autoturismului s-a dovedit a fi o acţiune destul de dificilă din pricina îngustimii drumului. După ce a fost trasă din lac cu ajutorul autospecialei descarcerarea grea, maşina de teren a fost ridicată şi pusă pe şosea cu ajutorul unei Wole.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.