Copil de 8 luni salvat de pompieri cu ajutorul autospecialei șenilate

Duminică, 26 Ianuarie 2014Olt

Copil de 8 luni salvat de pompieri cu ajutorul autospecialei senilate | imaginea 1 Autospeciala pentru Transport Victime Multiple detașată în această perioadă de la ISU Dolj la ISU Olt, a acționat, sâmbătă, 25 ianuarie a.c., împreună cu personal de la SMURD Olt, SMURD Dolj și Serviciul de Ambulanță Olt pentru transportul la spital al unei fetițe de 8 luni, din comuna Coteana, care prezenta febră și tuse și la care nu se putea ajunge.

Copilul a fost transportat, inițial, la Dispensarul din localitate unde a primit primele îngrijiri medicale.

Cu sprijinul firmei de deszăpezire din zonă, al colegilor de la IPJ Olt, sub coordonarea Prefectului Județului Olt, domnul Cătălin Ștefan Rotea, autospeciala pentru victime multiple, cu tracțiune integrală, a reușit să ajungă la aproximativ 300 de metri de dispensarul din Coteana, Șeful Postului de Poliție din localitate transportând copilul și pe mama acestuia până la echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță. Fetița a fost transportată, conștientă,cu stare febrilă, la spitalul Slatina-secția Pediatrie.

Copil de 8 luni salvat de pompieri cu ajutorul autospecialei senilate | imaginea 2 Imediat după finalizarea intervenției, Autospeciala pentru Transport Victime Multiple a intervenit în comuna Colonești, la limita județelor Olt și Argeș, pentru a prelua o echipă de transplant, formată din patru medici și o asistentă, de la Spitalul Fundeni, care din cauza unor defecțiuni la ambulanță cu care se deplasau spre municipiul Craiova au avut nevoie de sprijinul echipajelor SMURD pentru a ajunge la destinație.

Intervenția a avut una dificilă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a drumurilor pe care se circula cu dificultate și a necesitat o foarte buna cooperare între ISU Argeș, ISU Olt, ISU Dolj, dar și Inspectoratele de Poliție ale celor trei județe implicate. Echipa de transplant a fost preluată din Slatina de o Autospeciala pentru Transport Victime Multiple a ISU Dolj și transportată la Spitalul nr. 1 din Craiova. Medicii urmau să preleveze de la un bărbat de 36 de ani, aflat în moarte cerebrală, corneea, ficatul și rinichii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.