Cu autocamioane de intervenţie, lopeţi şi cazmale, pompierii militari continuă bătălia cu "generalul Iarnă"

Vineri, 31 Ianuarie 2014Călărași

Cu autocamioane de interventie  lopeti si cazmale  pompierii militari continua batalia cu  generalul Iarna | imaginea 1 Vineri, 31 ianuarie a.c., încă de la primele ore ale dimineţii, 85 de pompieri militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi acţionează cu autocamioane de intervenţie, pe raza localităţilor cele mai afectate de viscol şi ninsorile abundente, pentru deszăpezirea mai multor gospodării, cu scopul de a ajuta, în special, persoanele vârstnice şi persoanele cu probleme de sănătate, pentru ca acestea să aibă acces la magaziile de alimente, la magaziile de lemne, la anexele cu animale şi la grupurile sanitare.

Pompierii militari intervin cu lopeţi şi cazmale, până la acest moment fiind deja finalizate acţiuni de acest gen în localităţile: Dragalina, Drajna,. Borcea, Pietroiu, Lehliu Gară, Dor mărunt, Pelinu, cartierul Livada din municipiul Călăraşi (străzile Prunului, Dacia şi Romană). Trebuie menţionat că în urma viscolului prelungit şi a marii cantităţi de zăpadă căzute în ultimele zile, s-au înregistrat şi cazuri în care zăpada a ajuns să măsoare şi câte 2 – 2, 5 metri, ajungând până acoperişul caselor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.