Distrugere formaţiuni de gheaţă pe râul Bistriţa

Duminică, 26 Ianuarie 2014Suceava

Distrugere formatiuni de gheata pe raul Bistrita | imaginea 1 În perioada în care temperaturile au scăzut, echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au monitorizat cursurile râurilor Coşna, Dorna şi Bistriţa. Marţi, 21 ianuarie a.c., au fost semnalate aglomerări de sloiuri care s-au format pe cursurile râurilor monitorizate.

În aval de staţia de epurare a municipiului Vatra Dornei, formaţiunile de gheaţă au blocat un canal de colectare a scurgerilor de pe versanţi, iar apele s-au acumulat în partea stângă a unui dig de protecţie şi puneau în pericol gospodăriile din zonă.

Distrugere formatiuni de gheata pe raul Bistrita | imaginea 2 În urma solicitării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei şi a specialiştilor din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, prefectul Florin Sinescu a decis trimiterea la faţa locului a Grupei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava. Pe parcursul a două zile, miercuri şi joi, pirotehniştii au executat lucrări de distrugere prin explozie a podurilor de gheaţă, pe o lungime de 600 de metri, şi a zăporului, pe o lungime de 200 de metri.

Pentru detonarea formaţiunilor de gheaţă s-au folosit aproximativ 40 de kilograme de materiale explozive. În urma acestor intervenţii, pericolul de inundare a gospodăriilor ameninţate a fost înlăturat. Pompierii dorneni vor continua monitorizarea râurilor pe toată perioada sezonului rece şi, dacă se va impune, inspectoratul pentru situaţii de urgenţă va interveni pentru înlăturarea eventualelor probleme semnalate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.