Început de an pe frontul incandescent

Vineri, 10 Ianuarie 2014Dolj

Inceput de an pe frontul incandescent | imaginea 1 În perioada 31 decembrie 2013 - 5 ianuarie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 10 incendii, 3 intervenţii descarcerare, la 148 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, căutarea unei persone posibil înecată în râul Jiu şi la transportarea unei persoane supraponderate.

Marți, 31 decembrie a.c., Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, aparţinând unei societăţi comerciale din mun. Craiova, str. Calea Bucureşti. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor, existând posibilitatea de propagare la întreg autoturismul. Din cauza unui scurtcircuit electric (conductor electric defect), au ars compartimentul motor în totalitate, bordul, casa de marcat, staţia emisie-recepţie.

Tot marți, 31 decembrie a.c., Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei Iuliana D în sat. Căciulatu, com. Terpeziţa. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit. Au ars aproximativ 1000kg plante furajere (coceni şi fân).

Inceput de an pe frontul incandescent | imaginea 2 în prima zi a anului 2014, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Gabriel C în com. Rojişte. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la camera de locuit, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă de locuit. Din cauza coşului de fum deteriorat au ars aproximativ 5 mp planşeu din lemn şi cca. 3 mp grinzi din lemn.

În aceeași zi, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul casei numitului Emil P, în mun. Craiova, str. Nicolae Bălcescu. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperişul casei existând posibilitatea de propagare la întreaga casă de locuit. Din cauza unui scurtcircuit electric(conductor, cablu electric defect), a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 180mp confecţionat din scândură cu învelitoare din tablă şi s-au degradat tavanul fals din rigips şi mobilierul de bucătărie.

Tot miercuri, 1 ianuarie a.c., Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit pentru deblocarea accesului in locuinţa numitei Irina D, în Craiova, str. Ştefan Velovan. Intervenţia s-a desfăşurat fără probleme, în locuinţă fiind găsită o victimă conştientă, în vârstă de 80 de ani.

Joi, 2 ianuarie a.c., Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la spaţiul tehnologic dintre blocuri, din mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la spaţiul tehnologic dintre cele două blocuri. Din cauza unui rest de ţigare aruncate la întâmplare, au ars aproximativ 300 kg reziduuri menajere.

Inceput de an pe frontul incandescent | imaginea 3 Vineri, 3 ianaurie a.c., Secţia Pompieri Segarcea a intervenit pentru căutarea unei persoane de sex masculin V. Alin Marian, în vârstă de 18 ani, posibile înecat în râul Jiu în dreptul comunei Valea Stanciului. Aceeasta nu a fost găsită,iar în momentul sosirii echipajului în subunitate, părinţii tânărului au anunţat că a revenit acasă.

Sâmbătă, 4 ianuarie a.c., Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, proprietatea cetăţenilor Ioana P şi Ion T, din com. Unirea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere existând posibilitatea de propagare la alte şure de plante furajere. Au ars aproximativ 3000 kg coceni, aproximativ 2000 kg paie şi aproximativ 800 kg lemn de foc.

Tot sâmbătă, 4 ianuarie a.c., Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Ion P, din com. Carpen, sat Cleanov. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la o magazine de lemne, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit. Din cauza jarului lasat nestins în cuptorul de pâine, au ars1 pătul pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, 1 magazie pe o suprafaţă de aproximati 40 mp, aproximativ 12000 kg porumb ştiuleţi, aproximativ 1000 kg grâu, aproximativ 500 kg făină şi aproximativ 2500 kg lemn de foc.

În aceeași zi, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o instalaţie ornament iluminat public în mun. Craiova, zona pasajul Piaţa Universităţii. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la ornamentele de iluminat public, fără posibilitate de propagare. Din cauza unui scurtcircuit electric (conductor electric cu izolaţie deteriorată), au ars aproximativ 15 mp gazon artificial şi ornament din plastic şi polistiren expandat.

Duminică, 5 ianuarie a.c., Detaşamentul 2 Pompieri Craiova în cooperare cu SVSU Murgaşi a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului George T , din com. Murgaşi, sat Balota de Jos. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la depozitul de furaje, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit. Din cauza focului deschis în aer liber au ars o anexă (magazie din lemn) pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, plante furajere (paie) aproximativ 300 de kg. şi 3m³ lemne de foc.

Inceput de an pe frontul incandescent | imaginea 4

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.