Pompierii luptă necontenit cu ororile iernii

Marți, 28 Ianuarie 2014Vrancea

Pompierii lupta necontenit cu ororile iernii | imaginea 1 În județul Vrancea echipaje de pompieri, jandarmi şi militari MApN au acţionat marți, 28 ianuarie a.c., în sprijinul populaţiei vulnerabile (cu precădere persoane vârstnice sau bolnave) prin deszăpezirea gospodăriilor din localităţile afectate.

Astfel: 46 pompieri din cadrul I.S.U. Vrancea au deszăpezit 68 de gospodării din satele Belciugele, Tătaru, Măicăneşti, aparţinând comunei Măicăneşti, 45 jandarmi au acţionat în 98 gospodării din comunele Gologanu, Tătăranu şi Răstoaca, iar 203 militari ai M.Ap.N. au deszăpezit 86 gospodării în zona Ciorăşti, 84 în Vulturu şi 35 în Măicăneşti. În comuna Tătăranu, echipajele de jandarmi au asigurat şi transportul cu targa a unui bolnav pe o distanţă de aproximativ 800 metri, până la ambulanţa care nu a putut ajunge până la domiciliul bolnavului. Acţiunile de deszăpezire s-au realizat cu sprijinul poliţiştilor din localităţile unde s-a intervenit.

De asemenea, în cursul după-amiezii, în jurul orei 15.30, în urma unui apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Focşani au intervenit cu autoscara mecanică şi o autospecială de capacitate medie în municipiul Focşani, pe strada Republicii, pentru degajarea ţurţurilor care se formaseră la ultimul etaj al acoperişului unui bloc. Deoarece puneau în pericol pietonii care treceau prin zonă, ţurţurii de dimensiuni mari care, pe alocuri, coborau de la etajul IV până la nivelul II al blocului au fost îndepărtaţi de pompieri militari după ce zona de intervenţie a fost izolată şi semnalizată corespunzător pentru a împiedica accesul trecătorilor în apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.