Pompierii militari din cadrul subunităţilor I.S.U. Călăraşi au intervenit pentru deszăpezirea gospodăriilor cetăţenilor

Vineri, 31 Ianuarie 2014Călărași

Pompierii militari din cadrul subunitatilor ISU Calarasi au intervenit pentru deszapezirea gospodariilor cetatenilor | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul I.S.U. Călărași au acționat joi, 30 ianuarie a.c. cu lopeţi şi cazmale pentru deszăpezirea gospodăriilor puternic afectate de ninsorile căzute în ultimele zile. Ei au venit astfel în sprijinul vârstnicilor, creându-le căi de acces către magaziile de lemne, grupurile sanitare sau camările cu alimente. Au fost răsplătiţi cu câte un sincer "mulţumesc", venit din partea unor oameni pe obrazul cărora trecerea timpului lăsase multe urme.

Joi, 30 ianuarie a.c., încă de la primele ore ale dimineţii, imediat după ce viscolul a scăzut în intensitate, 24 de pompieri militari (2 ofiţeri şi 20 de subofiţeri) din cadrul Secţiei Lehliu au acționat cu un autocamion de intervenţie, o autospecială de descarcerare grea şi un utilaj wolla (pus la dispoziţie de către Primăria Lehliu) pe raza localităţii Buzoieni, pentru deszăpezirea mai multor gospodării, cu scopul de a ajuta, în special, persoanele vârstnice şi persoanele cu probleme de sănătate, pentru ca acestea să aibă acces la magaziile de alimente, la magaziile de lemne, la anexele cu animale şi la grupurile sanitare. Trebuie menţionat că în urma viscolului prelungit şi a marii cantităţi de zăpadă căzute în ultimele zile, s-au înregistrat şi cazuri în care zăpada a ajuns să măsoare şi câte 2 – 2, 5 metri, ajungând până la acoperişul caselor.

Pompierii militari din cadrul subunitatilor ISU Calarasi au intervenit pentru deszapezirea gospodariilor cetatenilor | imaginea 2 Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acționat pe raza localităţii Radu Negru (comuna Modelu) cu lopeţi şi cazmale pentru deszăpezirea mai multor gospodării puternic afectate de ninsorile căzute în ultimele 5 zile. În aceeași zi, începând cu ora 9.00, 18 pompieri militari (1 ofiţer şi 17 de subofiţeri) din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acționat cu un autocamion de intervenţie pe raza localităţii Radu Negru (comuna Modelu), pentru deszăpezirea mai multor locuinţe şi gospodării afectate de viscolul puternic şi zăpada adunată în mari cantităţi, care a blocat accesul oamenilor la magazii şi anexele gospodăreşti.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au acționat și ei pe raza satelor aparţinătoare comunei, cu lopeţi şi cazmale pentru deszăpezirea gospodăriilor puternic afectate de ninsorile căzute în ultimele zile. Încă de la primele ore ale dimineţii, imediat după ce viscolul a scăzut în intensitate, 20 de pompieri militari din cadrul Secţiei Dragalina au acționat cu un autocamion de intervenţie, cu lopeţi şi cazmale pe raza localităţii Constantin Brâncoveanu, pentru deszăpezirea mai multor gospodării afectate de zăpadă, pentru a crea căi de acces persoanelor către magaziile de alimente, magaziile de lemne, anexele cu animale şi grupurile sanitare din curţi. Trebuie menţionat că în urma viscolului prelungit şi a marii cantităţi de zăpadă căzute în ultimele zile, și aici s-au înregistrat şi cazuri în care zăpada a ajuns să măsoare şi câte 2 metri, ajungând până la acoperişurile caselor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.