Prima intervenție a șenilatei a ajutat deja 7 persoane!

Duminică, 26 Ianuarie 2014Vrancea

Prima interventie a senilatei a ajutat deja 7 persoane | imaginea 1 Duminică, 26 ianuarie, a.c., în jurul orei 08.00, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat ISU–SAJ solicita asistenţă medicală pentru doi copii aflaţi în locuinţa lor de pe strada Morii, din municipiul Adjud, care prezentau stare de rău şi febră.

Către locul indicat a plecat un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, iar pentru scurtarea timpului de intervenţie, deoarece deplasarea se realiza cu dificultate din cauza drumului acoperit cu zăpadă viscolită, s-a luat măsura trimiterii vehiculului pe şenile din cadrul aceleiaşi structuri. Cei doi copii cu vârste de 1 an şi 4 ani prezentau sindrom febril şi tuse expectorantă. Ei au fost transportați cu autoșenilata până la ambulanța SMURD, paramedicii le-au evaluat starea de sănătate şi le-au acordat primul ajutor calificat, după care au fost transportaţi la Camera de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Municipal Adjud, unde au fost preluaţi de medicul de gardă pentru investigaţii suplimentare şi tratament.

În cursul aceleiaşi zile, o femeie din Vulturu, diagnosticată cu diabet zaharat insulino-dependent a rămas fără tratamentul de bază. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a plecat cu un vehicul cu tracţiune 4x4 şi cu vehiculul pe şenile pentru a transporta pachetul cu medicamentele necesare. Ajungând într-o zonă greu accesibilă, pompierii au fost anunțați că alte trei persoane domiciliate în localităţi situate în apropiere (în satul Râmniceni, comuna Măicăneşti şi satele Salcia şi Satul Nou din comuna Ciorăşti), trebuiau să ajungă în cursul zilei de luni, 27 ianuarie a.c., pentru dializă, în municipiul Focşani. Deoarece județul Vrancea este sub cod roșu de ninsoare, s-a luat în calcul şi faptul că fenomenele meteo severe prognozate puteau împiedica transportul dializaților la timp pentru efectuarea tratamentului. Astfel, pompierii au transportat bolnavii, la dializă, cu ajutorul autoșenilatei, în cursul zilei de duminică, 26 ianuarie a.c..

În vreme ce parcurgeau traseul greu accesibil, pompierii au fost anunțați că o persoană din localitatea Satul Nou, comuna Măicăneşti, cu o suferință cronică, a rămas fără medicamentele necesare tratamentului curent. Astfel, militarii s-au oprit la o farmacie, cumpărându-i bolnavului medicamentele necesare bolii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.