Două autotrenuri s-au ciocnit frontal!

Luni, 10 Februarie 2014Bihor

foto: saptămânalul "Bihoreanul" Duminică, 9 februarie a.c., în jurul orei 9.00, pompierii militari ai ISU Bihor au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier devastator, între două autotrenuri, pe raza localității bihorene Tinăud. Apelantul numărului unic de urgență 112, susținea că unul dintre TIR-urile implicate în coliziune ar putea transporta azotat de amoniu, întrucât, în urma impactului pe carosabil s-a împrăștiat o substanță sub formă de granule.

Imediat la fața locului s-au deplasat două autospeciale de luru cu apă și spumă de la Stația Aleșd, un echipaj de prim ajutor calificat, un echipaj de terapie intensivă mobilă, două ambulanțe și echipajul de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară (CBRN). S-a procedat la izolarea zonei pe 800 de metri, la evacuarea persoanelor din zona de pericol şi la blocarea circulaţiei pe ambele sensuri. Investigaţiile efectuate de echipajul de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară (CBRN) au relevat din fericire că nu exista pericol de explozie, întrucât unul dintre TIR-uri era încărcat cu granule din plastic, nu cu azotat de amoniu.

Unul din șoferii de TIR a decedat pe loc, el fiind extras cu greu de echipa de descarcerare din fiarele contorsionate. Celălalt se află internat la secția de Terapie Intensivă, dar pasagerul său, preluat de echipajele de prim-ajutor în comă, a decedat în aceeași zi, la spital.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.