Două femei decedate în urma unui incediu

Luni, 17 Februarie 2014Bihor

Doua femei decedate in urma unui incediu | imaginea 1 În dimineaţa zilei de luni, de 17 februarie a.c., în jurul orei 07:35, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin sistemul unic de urgenţă 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Şişterea, comuna Cetariu.

La adresa indicată de apelant s-au deplasat cu operativitate echipajele de pompieri militari ale Detaşamentului 2 Oradea, un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul aceleiaşi subunităţi de pompieri, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi grupa operativă a Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul era generalizat, flăcările manifestându-se violent în interiorul locuinţei şi la acoperiş. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru şi spumă, procedând concomitent la căutarea celor două victime, surprinse de flăcări în interiorul locuinţei, conform informaţiilor furnizate de proprietar.

Din nefericire, forţele de intervenţie au găsit în interiorul casei, trupurile carbonizate ale celor două femei în vârstă de 93, respectiv 68 de ani. De asemenea, proprietarul locuinţei, soţul uneia dintre persoanele decedate, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei şi gradul II la nivelul membrului superior drept. Bărbatului, în vârstă de 77 de ani, i-au fost acordate îngrijirile necesare, fiind transportat ulterior la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Incendiul a fost stins în jurul orei 08:45, echipajele acţionând până în jurul orei 11.00 pentru înlăturarea efectelor negative. Conform cercetărilor efectuate la faţa locului, incendiul a fost cel mai probabil generat de o butelie cu gaz care s-a aprins din cauza faptului că proprietarul, după montarea acesteia, a verificat etanşeitatea regulatorului de presiune, utilizând flacără deschisă (chibrit). Ca urmare a producerii evenimentului s-au înregistrat şi daune materiale, arzând mobilierul din două încăperi şi parţial din baie, precum şi o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi din acoperişul casei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.