Două persoane au decedat în urma unui accident de muncă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014Călărași

Doua persoane au decedat in urma unui accident de munca | imaginea 1 Un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să intervină la un accident de muncă, în incinta unei societăţi comerciale, pentru descarcerarea, salvarea şi acordarea primului ajutor în cazul a persoane blocate într-o celulă de siloz.

Joi, 13 februarie a.c., 15.57, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină în incinta unei societăţi comerciale, situate în apropierea podului care traversează canalul siderurgic, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor în cazul a două persoane de sex masculin, Dumitru C., în vârstă de 33 de ani şi Nicolae M., în vârstă de 43 de ani, care se aflau blocate în interiorul unui siloz sub o cantitate mare de cereale.

Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au acţionat timp de aproximativ 10 minute, folosind echipamentele din dotate, pentru a crea acces rapid către cele două victime, pe care le-au extras şi le-au predat echipajului de prim ajutor SMURD şi echipajelor S.A.J. prezente la locul accidentului de muncă. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ 45 de minute, însă fără rezultat, medicul încadrat pe ambulanţa S.A.J. declarând decesul celor doi bărbaţi. În acest caz, organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care cele două persoane şi-au pierdut viaţa în tragicul accident de muncă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.