Explozie de butelie în Oltenița

Luni, 17 Februarie 2014Călărași

Explozie de butelie in Oltenita | imaginea 1 Un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe strada Macului, la blocul „Turol”, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane, victimă a unei deflagraţii care s-a produs la etajul I al imobilului

Vineri, 14 februarie a.c., ora 09.03, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza municipiului Olteniţa, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane, Mihai P., în vârstă de 66 de ani, care a suferit arsuri în urma deflagraţii produse în camera unde locuia. Din primele cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că explozia s-a produs pe fondul unei acumulări de gaze provenite dintr-o butelie.

Trebuie de asemenea menţionat că respectivul imobil nu era branşat la reţeaua de gaze a municipiului. La sosirea paramedicilor SMURD şi a echipajelor S.A.J., bărbatul, în apartamentul căruia s-a produs deflagraţia, era conştient şi foarte agitat, prezentând arsuri de gradul I la nivelul feţei şi al membrelor superioare. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor victimei, au imobilizat-o pe targă în poziţia de siguranţă, i-au monitorizat funcţiile vitale, i-au administrat oxigen, după care aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din municipiul Olteniţa. În urma exploziei alte 4 persoane au suferit atac de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, două dintre acestea fiind transportate la spital de către echipaje ale S.A.J., iar alte două refuzând transportul la unitatea spitalicească.

Explozie de butelie in Oltenita | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.