Incendiu la un atelier de tâmplărie

Duminică, 23 Februarie 2014Mureș

Incendiu la un atelier de tamplarie | imaginea 1 Luni, 17 februarie a.c., în jurul orei 16.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a fost anunțat, prin sistemul unic 112, despre producerea unui incendiu la un atelier de prelucrare a lemnului din municipiul Reghin, pe strada Crinului.

La locul indicat de apelant au fost mobilizați pompieri militari din cadrul Detașamentelor Reghin, Tg. Mureș, Punctului de Lucru Deda cu șapte autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La stingerea incendiului au participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Aluniș și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kastamon cu câte o autospecială. La locul intervenției s-a deplasat personalul din comanda inspectoratului, operațiunile fiind coordonate de inspectorul șef, col.dr.ing.Dorin Oltean.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, existând posibilitatea propagării la o hală alăturată, precum și la casele de locuit din apropiere. După efectuarea recunoașterii, echipajele de pompieri au acționat atât din exterior, cât și din interiorul atelierului, reușind după aproximativ șase ore să lichideze incendiul. Intervenția a fost foarte dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile prezente în interior.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de scânteile mecanice, au ars atelierul de producție situat la parter, hala de montaj de la etajul 1, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 1300 mp, cca 500 mc de material lemnos și s-au degradat utilajele din interior. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.