Intervenții pentru înlăturarea turțurilor și deszăpezire

Miercuri, 05 Februarie 2014Vrancea

Interventii pentru inlaturarea turturilor si deszapezire | imaginea 1 Patru intervenţii pentru îndepărtarea ţurţurilor şi pentru degajarea zăpezii de pe acoperişurile unor imobile au fost efectuate în cursul zilei de marţi, 4 februarie a.c., de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, pentru a înlătura pericolul iminent de accidentare a pietonilor. Alte 8 intervenţii similare au avut loc în ultimele trei zile.

Solicitările s-au primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat I.S.U.- S.A.J. şi au venit, în majoritatea cazurilor, de la persoane fizice care solicitau sprijin, deoarece înălţimea imobilelor nu le permitea intervenţia prin mijloace proprii. Astfel, marţi, 4 februarie a.c., pompierii militari au acţionat pentru îndepărtarea ţurţurilor formaţi pe elementele de construcţie ale unor imobile din municipiul Focşani, respectiv la un bloc cu 10 etaje situat pe Bulevardul Unirii şi la o construcţie similară, cu 4 etaje, de pe strada Republicii.

Interventii pentru inlaturarea turturilor si deszapezire | imaginea 2 Alte două misiuni pentru degajarea zăpezii care punea în pericol atât siguranţa cetăţenilor, cât şi structura de rezistenţă a clădirilor, au fost rezolvate de cadrele I.S.U. Vrancea. Astfel, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit cu o autospecială de capacitate medie şi 9 pompieri în municipiul Focşani, pe strada Moldova, pentru îndepărtarea zăpezii de pe acoperişul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”. De asemenea, două echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale şi 11 cadre, în colaborare cu voluntari, cunoscători ai tehnicilor de alpinism, din cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”, au acţionat în cursul zilelor de marţi şi miercuri pentru degajarea ţurţurilor şi zăpezii depuse în strat gros pe acoperişul Clubului Sportiv “Unirea”, aflat pe strada Aleea Stadionului din municipiul Focşani.

Reamintim că obligativitatea îndepărtării ţurţurilor de gheaţă formaţi pe acoperişuri, uluce, jgheaburi etc. revine, după caz, administraţiilor de proprietari şi persoanelor fizice în cazul locuinţelor individuale. Totodată, în caz de pericol iminent de cădere a ţurţurilor de pe clădiri înalte, deţinătorii au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus riscurilor. I.S.U. Vrancea poate veni în sprijinul deţinătorilor clădirilor atunci când înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit intervenţia în siguranţă a persoanelor cu atribuţii în acest domeniu.

Interventii pentru inlaturarea turturilor si deszapezire | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.