Pompierii au evacuat două autoturisme surprinse pe un pod rutier, de pe râul Strei, surpat

Duminică, 23 Februarie 2014Hunedoara

Pompierii au evacuat doua autoturisme surprinse pe un pod rutier  de pe raul Strei  surpat | imaginea 1 Marți, 18 februarie a.c., în jurul orei 21.00, Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a fost alertat în urma unui apel la 112 care sesiza prăbuşirea parţială a podului, cu o lungime de aproximativ 80 metri, care face legătura între DN 66 şi Bretea Română. În urma incidentului două autoturisme au rămas blocate pe podul avariat fără posibilitate de a ajunge la mal, în timp ce toţi cei 3 pasageri s-au autoevacuat.

La locul intervenţiei s-au deplasat 10 subofiţeri, un paramedic şi un ofiţer cu două autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă din cadrul Detaşamentului Hunedoara. Structurile operative sosite la locul intervenţiei au constatat că pilonul central al podului rutier s-a prăbuşit, provocând ruperea în trei segmente a acestuia. Pompierii au acţionat cu troliul din dotarea autospecialei pentru evacuarea celor două autoturisme, persoanele aflate la bordul acestora au ieşit din maşini şi s-au deplasat pe mal, până la sosirea echipajelor de intervenţie. De asemenea acestea nu au suferit traumatisme sau excoriaţii în urma surpării podului. Pentru prevenirea producerii unor accidente s-a luat măsura blocării căilor de acces spre pod, precum şi sistarea deversării apei în râul Strei de la barajele centralelor Subcetate şi Plopi.

În urma evenimentului, locuitorii comunei Bretea Română nu au fost izolaţi existând rute alternative, la aproximativ 5 kilometri, în amonte dar şi în aval de podul rutier.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.