Acoperișul unui bloc a luat foc. La fața locului au fost mobilizate 7 autospeciale

Duminică, 23 Martie 2014Suceava

Acoperisul unui bloc a luat foc  La fata locului au fost mobilizate 7 autospeciale | imaginea 1 În dimineața zilei de duminică, 23 martie a.c., la ora 1.42, un incendiu a izbucnit la acoperişul unui bloc de locuinţe din oraşul Broşteni. Pentru stingerea focului au intervenit forţe şi mijloace de la Detaşamentele de pompieri Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, de la Gărzile de intervenţie Gura Humorului şi Poiana Teiului (subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ), precum şi de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Crucea, Broşteni şi Borca, totalizând şapte autospeciale, 25 de pompieri militari şi 21 de voluntari.

Forţelor de intervenţie li s-a alăturat Grupa operativă a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, cu inspectorul şef, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, care a preluat comanda operaţiunilor de localizare şi lichidare a flăcărilor. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil. O femeie în vârstă de 45 de ani s-a intoxicat cu fum şi, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportată cu o ambulanţă S.A.J. la spitalul din Broşteni. De asemenea, un tânăr în vârstă de 23 de ani a suferit o plagă superficială la o mână şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Incendiul a izbucnit din zona unui garaj şi a unei magazii de lemne şi s-a propagat pe izolaţia exterioară din polistiren de la etajul trei, la acoperişul imobilului, existând pericol şi pentru blocurile de locuinţe învecinate şi 10 garaje aflate în apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 5:20. Au ars aproximativ 300 de metri pătraţi din acoperişul blocului şi al balcoanelor de la etajul patru, care formau corp comun, opt metri pătraţi de izolaţie exterioară din polistiren, garajul şi magazia de lemne, pe o suprafaţă de 28 de metri pătraţi. Din fericire, datorită intervenţiei prompte a pompierilor, blocul de locuinţe, imobilele învecinate şi garajele din apropiere au fost salvate. Cauza probabilă a nefericitului eveniment a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.