Distrugere de muniţie!

Sâmbătă, 15 Martie 2014Caraș-Severin

Distrugere de munitie | imaginea 1 Joi, 13 martie a.c., începând cu ora 10:00, pe raza municipiului Reşiţa, în poligonul SC Arsenal SA, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin s-a desfăşurat încă o activitate de distrugere a muniţiei neexplodate asanate de pe teritoriul judeţului. Metoda de distrugere folosită a fost prin explozie pe cale pirotehnică.

S-au distrus: 40 de proiectile explozive cal. 76 mm, patru proiectile explozive cal. 152 mm, două lovituri (bombe) pentru aruncător cal. 82 mm şi o mină antipersonal.

Prin explozie se distrug, de regulă, toate categoriile de muniţii care au încărcătura de luptă formată din substanţe explozive, explozivii sau diverse alte materii explozive care au intrat în descompunere şi nu mai prezintă siguranţă la manipulare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.