Femeie salvată de pompieri dintr-o fântână

Sâmbătă, 15 Martie 2014Călărași

Femeie salvata de pompieri dintr o fantana | imaginea 1 Misiune de salvare contracronometru a pompierilor militari desfăşurată în satul Vişini, comuna Independenţa. Pompierii militari călărăşeni au salvat o persoană de sex feminin, care se aruncase într-o fântână adâncă de aproximativ 15 metri adâncime. Femeia cu probleme de sănătate a fost extrasă rapid din fântână de către pompieri şi predată echipajului SMURD, care i-a acordat primul ajutor medical şi a transportat-o de urgenţă la spital.

Joi, 13 martie a.c., ora 06.26, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Vişini. comuna Independenţa, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex feminin, Elena B., în vârstă de 46 de ani, (persoană cunoscută cu grave probleme de sănătate), victima unei tentative de suicid, care, în mod voluntar, s-a aruncat într-o fântână cu o adâncime de aproximativ 15 metri. La sosirea echipajelor de prim ajutor SMURD şi de descarcerare, femeia se afla în apa rece din fântână, avea o stare de conştienţă alterată şi părea a fi intrat în şoc hipotermic.

Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au acţionat rapid cu echipamentele din dotare ( trei brâie P.S.I., un ham alpinist, o scară de fereastră, aparat pentru respirat tip SADAC cu mască de oxigen, 3 cordiţe de salvare şi un proiector P.S.I.), au extras femeia din fântână în aproximativ 20 de minute, după care au predat-o echipajului de prim ajutor SMURD. La momentul preluării femeii de către paramedicii SMURD, aceasta tremura, prezenta hipotermie medie (temperatură corporală de aproximativ 33 de grade Celsius), avea două plăgi tăiate de aproximativ 5 centimetri fiecare la nivelul membrelor inferioare, în zona tibiilor şi acuza dureri puternice la nivelul coloanei vertebrale. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor persoanei, i-au montat guler cervical, i-au aplicat pansament compresiv la nivelul membrelor accidentate, i-au administrat oxigen şi au învelit-o cu folie izotermă, după care au transportat-o în stare de conştienţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Călăraşi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.