Incendiile fac victime

Marți, 04 Martie 2014Vrancea

Incendiile fac victime | imaginea 1 O persoană din municipiul Focşani şi-a pierdut viaţa, iar alta din comuna Străoane s-a intoxicat cu fum în urma unor incendii produse în cursul dimineţii de luni, 3 martie a.c.

Patru incendii au fost lichidate de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea în primele trei zile ale lunii martie, iar din păcate, două dintre acestea s-au soldat cu victime. În data de 1 martie a.c., în jurul orei 21.00, Staţia de Pompieri Panciu a intervenit în oraşul Panciu, pe strada Eroilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată. În urma acestuia, au ars cca. 70 kg de materiale textile şi s-au degradat pereţii camerei pe o suprafaţă de cca. 40 mp, evenimentul fiind, cel mai probabil, provocat de jar căzut din sistemele de încălzit.

În data de 3 martie a.c., în jurul orei 04.15, Staţia de Pompieri Panciu a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Străoane, la stingerea unui incendiu în satul Străoane de Sus, comuna Străoane, izbucnit la proprietatea numitei M.T. La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, s-a constatat că incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei, în jurul coşului de evacuare a fumului, pe o suprafaţă de cca. 2 mp. În încercarea de a limita pagubele, M.A., în vârstă de 46 ani, a urcat în podul casei. Aceasta s-a intoxicat însă cu fum şi a fost preluată de un echipaj S.M.U.R.D. Paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat, după care au transportat-o la cea mai apropiată unitate spitalicească.

În cursul aceleiaşi dimineţi, la numai câteva minute, în jurul orei 04.20, un alt apel primit prin intermediul numărului unice de urgenţă 112 anunţa producerea unui incendiu la gospodăria lui A.G. din comuna Reghiu, satul Şindrilari. Pentru localizarea şi lichidarea acestuia, la locul indicat s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, intervenţia desfăşurându-se în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Reghiu şi Odobeşti. În urma incendiului, au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de cca. 60 mp şi bunuri aflate în patru camere ale locuinţei. În urma verificărilor efectuate, aceste două evenimente au fost, cel mai probabil, provocate de coşuri de fum amplasate ori neprotejate termic faţă de materiale combustibile.

Incendiile fac victime | imaginea 2 În jurul orei 09.40 a zilei de luni, la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. s-a primit un apel care anunţa producerea unui incendiu la o locuinţă din municipiul Focşani, situată pe strada Timiş. O vecină a observat că iese fum din locuinţa lui L.B., în vârstă de 73 ani, şi, deoarece ştia că locuieşte singur, a solicitat sprijin echipajelor profesioniste de intervenţie. Imediat s-au deplasat la faţa locului două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi o ambulanţă S.A.J. Vrancea. La sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul se manifesta în interiorul locuinţei, la nivelul unei camere, cu degajări mari de fum.

Din nefericire, în interiorul dormitorului, lângă pat, a fost identificat trupul neînsufleţit al proprietarului, în proporţie de cca. 50% carbonizat. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în urma acestuia arzând elemente de mobilier (un scaun şi o masă confecţionate din lemn), materiale textile şi un televizor. În urma verificărilor efectuate, se pare că nefericitul eveniment s-a produs din cauza efectului termic al curentului electric produs la un aparat electric de încălzire defect sau amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.