Intervenţie pirotehnică în localitatea Valea Stânii

Marți, 04 Martie 2014Călărași

Interventie pirotehnica in localitatea Valea Stanii | imaginea 1 Un cetăţean a descoperit 2875 de cartuşe de diferite calibre (muniţie rămasă neexplodată ), în timp ce săpa un şanţ în faţa casei sale. Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt la faţa locului şi a înlăturat pericolul.

Vineri, 28 februarie a.c., ora 06.30, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să se deplaseze în localitatea Valea Stânii, comuna Luica, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a 2875 de cartuşe de diferite calibre. Respectivele elemente de muniţie (total 2875, din care: 2700 de cartuşe de calibrul 5,45; 165 de cartuşe de calibrul 7,62; şi 10 cartuşe de calibrul 7,65) au fost descoperite într-o gospodărie, pe un teren, proprietate individuală, de către un cetăţean (Constantin M.), în timp ce efectua săpături în propria curte, în vederea introducerii unor ţevi pentru reţeaua de alimentare cu apă.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului pirotehnic. Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat respectivele cartuşe, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.