O casă a fost cuprinsă de flăcări

Duminică, 23 Martie 2014Călărași

O casa a fost cuprinsa de flacari | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au acţionat pe raza localităţii Unirea, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta cu violenţă şi fum dens la nivelul unei locuinţe P+1. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric. Pompierii militari au stins incendiul după aproximativ 3 ore şi 50 de minute de luptă cu flăcările, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de 500.000 de lei

Joi, 20 martie a.c., ora 14.52, trei echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Unirea, pe DN 3B, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui Leonard F. La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu mult fum la nivelul întregii locuinţe pe o suprafaţă de circa 150 de metri pătraţi. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, pe fondul nefuncţionării corespunzătoare a unui sistem de supraveghere (sistem alarmare), fiind astfel posibilă aprinderea unor elemente din mase plastice, care au condus la propagarea arderii la întreaga construcţie.

Trei echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 3 ore şi 50 de minute. În urma incendiului au ars: respectivul imobil construit în cea mai mare măsură din material lemnos, în proporţie de 95%, bunuri materiale (mobilier, aparatură electrică şi electronică, materiale textile şi materiale plastice), valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 500.000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.