Pompierii militari hunedoreni, pe primul loc pe ţară la timpul mediu de răspuns la intervenţiile de prim ajutor medical şi descarcerare

Vineri, 28 Martie 2014Hunedoara

Pompierii militari hunedoreni  pe primul loc pe tara la timpul mediu de raspuns la interventiile de prim ajutor medical si descarcerare | imaginea 1 Evaluarea activităţii, pe anul 2013, a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a structurilor subordonate, desfăşurată, în această lună, la Bucureşti a reliefat că echipajele de intervenţie ale I.S.U. Hunedoara sunt printre cele mai performante şi prompte din ţară. La evaluarea I.G.S.U. au participat lt.col. Viorel Demean, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara şi dr. Tănase Popa, medic şef U.P.U. Spitalul Judeţean Deva.

În anul 2013, I.S.U. Hunedoara s-a clasat pe primul loc, la nivel naţional, în ceea ce priveşte timpul mediu de răspuns la intervenţiile care implică participarea echipajelor de prim ajutor medical şi descarcerare. Echipele hunedorene s-au încadrat într-un timp mediu de răspuns de 7 minute, în timp ce, la nivel naţional timpul mediu de răspuns este de 11 minute. Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean consideră că obţinerea acestei performanţe, în ceea ce priveşte timpul mediu de răspuns la intervenţie, este determinată de amplasarea strategică a subunităţilor de pompieri în judeţul Hunedoara, de preocuparea permanentă pentru înfiinţarea unor noi subunităţi de intervenţie, de îmbunătăţirea dotării cu autospeciale de ultimă generaţie care se deplasează mai rapid şi nu în ultimul rând de pregătirea şi profesionalismul membrilor echipajelor hunedorene de prim ajutor şi descarcerare.

Timpul de răspuns înseamnă intervalul scurs de la primirea apelului şi până la sosirea echipajelor de intervenţie la locul producerii evenimentului. În anul 2013, echipele hunedorene de prim ajutor şi descarcerare au intervenit la peste 7.000 de cazuri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.