Zile de foc pentru pompierii harghiteni. Zeci de hectare de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări

Marți, 18 Martie 2014Harghita

Zile de foc pentru pompierii harghiteni  Zeci de hectare de vegetatie uscata au fost cuprinse de flacari | imaginea 1 Echipajele de pompieri militari şi voluntari au acţionat pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată în comuna Frumoasa (sat Făgeţel), Topliţa (zona Pârâul Savului), Sărmaş (zona Runc), Miercurea-Ciuc (strada Szek şi zona Şuta), Odorheiu-Secuiesc (strada Sâmbăteşti), comuna Mihăileni (sat Văcăreşti), comuna Suseni (sat Valea Strâmbă) şi comuna Racu, fiind afectate 70,125 hectare vegetaţie uscată şi 5 ha pădure tânără de brad din regenerare naturală.

Vineri, 14 martie a.c., Detaşamentul Miercurea-Ciuc a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în comuna Frumoasa, sat Făgeţel. Au ars 35 ha vegetaţie uscată şi 5 ha pădure tânără de brad de 1-10 ani, din regenerare naturală. Sâmbătă, 15 martie a.c., în municipiul Miercurea-Ciuc (strada Szek) a ars 1 ha vegetaţie uscată. În aceeași zi, în comuna Mihăileni, sat Văcăreşti un alt incendiu de vegetație uscată soldat cu arderea unei suprafețe de 1 ha. Tot sâmbătă, în municipiul Miercurea-Ciuc (zona Şuta) au ars 50 mp vegetaţie uscată şi stufăriş din jurul lacului Şuta, iar în comuna Racu – 1 ha vegetaţie uscată.

Zile de foc pentru pompierii harghiteni  Zeci de hectare de vegetatie uscata au fost cuprinse de flacari | imaginea 2 Detaşamentul Odorheiu-Secuiesc a intervenit sâmbătă, 15 martie a.c., în Odorheiu-Secuiesc, strada Sâmbăteşti unde au ars 0,1 ha vegetaţie uscată. Detaşamentul Gheorgheni intervine în aceeași zi în comuna Suseni, sat Valea Strâmbă unde au ars 200 mp vegetaţie uscată, unde erau depozitate deşeuri menajere, cu pericol de propagare la casele şi anexele din apropiere.

Garda de intervenţie nr. 2 Topliţa a intervenit vineri, 14 martie în municipiul Topliţa (zona Pârâul Savului) pentru stingerea unui incendiu ce cuprinsese 25 ha vegetaţie uscată şi lăstăriş, cu pericol de propagare la pădurea de molid şi la o fermă de animale din apropiere. Ulterior, în comuna Sărmaş (zona Runc) au ars 5 ha vegetaţie uscată, cu pericol de propagare la pădurea de molid din apropiere. Mai târziu, în aceeași zonă au ars alte 2 ha vegetaţie uscată, cioate şi resturi de exploatare forestieră şi 5 molizi din regenerare naturală, cu pericol de propagare la pădurea de molid din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.