Două noi puncte de lucru ale pompierilor militari

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014Vaslui

Doua noi puncte de lucru ale pompierilor militari | imaginea 1 Începând cu data de 31 martie 2014, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Ȋnalt” al judeţului Vaslui, funcţionează două puncte de lucru, în Municipiul Vaslui şi în Comuna Ivăneşti, scopul înfiinţării acestora fiind de a reduce timpul de răspuns la situaţiile de urgenţă produse în zonă.

Punctul de lucru din Municipiul Vaslui funcţionează ȋn cadrul Centrului de Informare şi Pregătire ȋn Situaţii de Urgenţă (Casa Armatei) şi asigură intervenţia la obiectivele din zona centrală şi imobilele situate ȋn partea de sud-est a raionului de bază din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui. Echipajul va interveni şi la misiunile de descarcerare de DN 24 Vaslui – Crasna şi pe porţiunea DE 581, aferenţă raionul de intervenţie a subunităţii. Ȋn cadrul acestui punct de lucru este dislocată o autospecială de lucru cu apă şi spumă, dotată şi cu echipament de descarcerare.

Echipajul de la punctul de lucru din Ivăneşti are la dispoziţie pentru intervenţiile în această comună şi în celelalte cinci comune învecinate (Pungeşti, Gârceni, Dragomireşti, Poieneşti şi Voineşti), o autospecială de lucru cu apă şi spumă, dotată şi cu echipament de descarcerare. Spaţiile şi utilităţile pentru pregătirea şi cazarea personalului, precum şi pentru gararea autospecialelor sunt asigurate cu sprijinul Consiliului Judeţean Vaslui şi Consiliul Local Ivăneşti. Aşadar, începând de astăzi, o mare parte a populaţiei judeţului beneficiază de sprijin rapid din partea pompierilor, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, reducându-se astfel timpul de răspuns ȋn mediul rural cu 25-45 de minute iar ȋn mediul urban cu 3 – 7 minute.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.