17 ani de la acordarea Drapelului de Luptă

Duminică, 22 Iunie 2014Vrancea

17 ani de la acordarea Drapelului de Lupta | imaginea 1 Joi, 19 iunie a.c., se împlinesc 17 ani de la acordarea Drapelului de luptă Grupului de Pompieri „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea. În anul 1997, în temeiul art. 99 alin. (1) din Constituţia României şi al art. 1 din Legea nr. 34/1995 privind acordarea drapelului de luptă marilor unităţi şi unităţilor militare, având în vedere propunerea ministrului de interne, prin decret al Preşedintelui României s-a acordat Drapelul de Luptă Grupului de Pompieri „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea.

Ulterior, prin unificarea acestuia cu structura judeţeană de protecţie civilă, s-a înfiinţat, la sfârşitul anului 2004, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. Preluând tradiţiile de luptă şi misiunile specifice, dar adăugând noi tipuri de intervenţii, reprezentanţii I.S.U. Vrancea păstrează la sediul inspectoratului, la loc de cinste, cu respect şi mândrie, Drapelul de luptă al unităţii.

Aşa cum se precizează în documentul care a însoţit Drapelul de luptă, acesta este „simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reprezintă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate naţională şi tradiţiile de luptă ale unităţii, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.